Сподіваємось, що інформація, яку Ви отримаєте,
допоможе усвідомити важливість дошкільної освіти.

середу, 5 грудня 2012 р.

Про вогонь нам треба знати - 

з ним не можна жарувати!

Найвищими цінностями суспільства є життя і здоров'я дітей. Щоб дитина розвивалася гармонійно, була життєрадісною, виросла повноцінним громадянином, вона повинна бути насамперед здоровою морально і фізично.
 З метою закріплення у дітей уявлень про можливі небезпечні ситуації природного та техногенного характеру, вироблення елементарних умінь та навичок щодо захисту свого здоров`я і життя під час надзвичайних ситуацій, формування правил поведінки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій та розвитку у дітей морально-вольових якостей: мужності, відваги, витримки,ініціативи,кмітливості, взаємодопомоги – в ДНЗ був проведений тиждень протипожежної безпеки дитини. В ході проведення «Тижня протипожежної безпеки» дітям було представлено рішення екстримальних ситуацій та шляхи виходу з них.
Крім того, цей період для вихованців старшої групи була проведена екскурсія в пожежну частину. Це було однією з найцікавіших форм роботи для дошкільнят, діти не тільки побачили пожежні машини, різноманітне обладнання для гасіння пожежі, а й послухали цікаву розповідь начальника караулу про засоби пожежогасіння, важливість та відповідальність роботи пожежників, їхню сміливість при виконанні свого обов’язку. Також він провів інструктаж щодо використання вогнегасників, протигазів, спецкостюмів пожежників. Діти були в захваті та на мить відчули себе справжніми пожежниками.
Результатом проведеного «Тижня протипожежної безпеки» стало вдосконалення практичних умінь та навичок дітей діяти в різних екстремальних ситуаціях, виховання ціннісного відношення до власного життя та здоров’я, почуттів взаємодії, обережності, відповідальності та самостійності.

















Немає коментарів:

Дописати коментар