Сподіваємось, що інформація, яку Ви отримаєте,
допоможе усвідомити важливість дошкільної освіти.

середу, 22 жовтня 2014 р.


Абетка пожежної безпеки В ДНЗ №3 «Сонечко»

Протягом місяця в ДНЗ №3 “Сонечко” здійснювалась посилена робота з навчання дітей правилам пожежної безпеки.  Педагоги дошкільного навчального закладу оновили куточки безпеки в групах, провели низку  занять, рухливих та дидактичних ігор, бесід, під час яких діти знайомились із правилами поведінки під час пожежі, вчили найважливіші з них і  малювали те, що запам’яталося найбільше.
         Зокрема, вихователь середньої групи Козюбенко І.А.  організувала настільні та дидактичні ігри "Що пожежнику потрібно”, «Будь уважним!». Вихователь старшої групи Щербак Т.М. провела інтегроване заняття :"Щоб не трапилось біди”, метою якого було поглиблення знань дітей про причини виникнення пожеж, а також навчання цінувати людське життя та берегти своє. З дітьми проведено моделювання ситуації :"Заллємо вогонь водою”, де всі разом опрацювали елементарні навички гасіння вогню. У другій молодшій групі вихователь Грудіна Н.С. провела заняття:"Сірники — не іграшка”, на якому діти вчили правила пожежної безпеки, закріплювали  знання про небезпечні ситуації і правила поведінки під час пожежі. Тихонова В.М. познайомила старших дошкільників з вогнегасником, пожарним щитом. Пєршкова Ю.О. організувала екскурсію до пожежної частини, де діти дізналися про роботу рятівників, намагалися зрозуміти, чим вони займаються, в яких випадках надають допомогу. Діти мали змогу побачити пожежні машини та їх оснащення. Кожен з дітей відчув себе справжнім пожежником, побувавши в пожежній частині, помірявши каску і маску пожежника.
Мостовенко Г.М. організувала консультацію для батьків з теми: «Попередження пожежі від пустощів та необережного поводження з вогнем».

Протягом місяця у закладі проведено перевірку засобів пожежогасіння, евакуаційних виходів, електроприладів, наявності інструкцій з техніки безпеки на робочих місцях, з працівниками проведені інструктажі, анкетування , тренінг: "  SOS! Поведінка працівників ДНЗ  у разі небезпечної ситуації».







Немає коментарів:

Дописати коментар